Ce impact are cursul valutar asupra vacanței tale. Cum plătești direct cu cardul fără să întâmpini situații neplăcute

  • Fii atent în vacanță să nu îți afecteze cursul valutar bugetul.
  • Alege mereu să scoți banii în valuta țării în care te afli.
  • Poți plăti și direct cu cardul, însă în valuta țării în care ești.

Când ești în vacanță și vrei să scoți bani, nu te arunca la primul bancomat. Doar tu ești în concediu, nu și cursul valutar. Comisioanele îți pot strica bugetul pentru vacanță.

De ce e important să alegem cu grijă bancomatul atunci când suntem în vacanță în străinătate

Cursul valutar diferă de la o zi la alta. Și nu neapărat în avantajul tău. Un studiu realizat de cei de la ING Bank arată că atunci când ești în străitătate și vrei să scoți bani, e bine să alegi un ATM de la o bancă cunoscută.

Trebuie să eviți bancomatele cu „etichetă albă”, pentru că sunt plasate și deținute de instituții financiare non-bancare și pot să aibă comisioane mari. Nu vrei să îți strici vacanța de la o simplă retragere a banilor de pe card.

Plata cu cardul este mai convenabilă?

Plata cu cardul, atunci când ești în vacanță, este o altă soluție foarte bună. Să plătești cu telefonul sau cu cardul în vacanță și nu uita un lucru.

Să alegi tot timpul valuta țării în care ești, inclusiv la POS. Punctul slab aici este că nu știi niciodată dacă poți plăti cu cardul în toate locurile în care ți-ai dori și atunci vei fi nevoit să ajungi iar la bancomat.

Poți afla dacă bancomatul are un comision adițional dacă citești cu atenție ce scrie pe ecranul ATM-ului.