• În ţară s-au montat pe terase igluuri acoperite cu folii de plastic
  • În Iaşi şi Constanţa astăzi s-au primit clienţi în ele – în Craiova, nu
  • Autorităţile din aceste două oraşe nu au spus clar dacă sunt considerate spaţii închise

Legea spune că orice loc care are un acoperiş şi două laturi, e considerat spaţiu închis.

În mai multe oraşe din ţară s-au montat  igluuri semicirculare, care izolează mesele, unde s-a băut şi s-a mâncat, chiar și cu noile restricții.

Ştefan Tânjală este proprietarul restaurantului Time Out din Iaşi. A cumpărat 10 igluuri şi încălzitoare pentru terasă – în total, o investiţie de 20.000 de euro.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

A primit clienți, pentru că nici Poliția din Iași nu știe dacă igluurile sunt spații închise sau nu. Juridic vorbind.

Ştefan Tanjala, proprietar Time Out: „Consider că o situaţie ca cea de faţă este bine a fi analizată punctual şi sunt convins că vom primi un feedback cu cât este de ok. Să ne gândim practic, dunt 2 mese distanţate, cu câte 6 persoane. În cazul unui iglu, sunt separate total. Sunt suprafeţe ventilate, aerisite, dezinfectate şi se poate sta pe o perioadă limitată”

La Constanța, aceeași situație.

Ramona e managerul restaurantului Manara Braserie.

Pe lângă cele 16 igluuri cumpărate anul trecut, a mai luat încă 10.

IPJ-ul n știe ce să facă și arată cu degetul către Guvern.

Ramona Pripas, Manager Restaurant: „Totul, din punctul nostru de vedere, ar fi ok, dar suntem cumva în întuneric. Nu avem şi nişte reguli clare pe care să le urmăm de la autorităţi”.

În Craiova – altă poveste. Elena are un restaurant  în Centrul Vechi iar, în urmă cu 3 zile, a cumpărat 3 igluuri cu 14 mii lei. Astăzi, poliţiştii au anunţat-o că nu le poate folosi pentru că sunt spaţii închise.

Elena Vâlcu, proprietar restaurant şi terasă în Centrul Vechi al Craiovei : „Ar fi stat maxim un grup de şase persoane, cât este limita legală. Am crezut că este legal şi mi s-ar fi părut normal să se impună chiar o bulă pentru fiecare masă, pentru izolarea virusului. Însă, nu sunt legale. Aşa că renunţăm şi închidem. Şi gata.”