• Emilian Duca, consultant fiscal, îţi explică care sunt facilităţile pentru industria HoReCa.
  • Eşti scutit de impozitului specific până în septembrie şi nu ţi vor calcula dobânzi şi penalităţi între 25 iunie şi 25 octombrie 2020 pentru sumele neachitate la stat.
  • Dacă plăteşti în continuare impozit pe profit, ai reducere de 10% pentru achitarea lui la termen şi reducere de 30% din plata chiriei dacă ai închiriat spaţiu de plajă.

Dacă eşti antreprenor în industria HoReCa, odată cu publicarea Ordonanţei de Urgenţă, aseară, în Monitorul Oficial, ţi s-a luat o piatră de pe inimă. Plata pentru perioada 25 iunie – 25 septembrie 2020 şi pentru durata stării de urgenţă va fi redusă din impozitul specific anual, iar termenul pentru primul semestru s-a extins până pe 25 octombrie.

Emilian Duca, consultant fiscal, îţi explică ce alte facilităţi mai ai dacă plăteşti în continuare impozit pe profit sau dacă ai întârziat cu plăţile la bugetul de stat.

Emilian spune că s-a introdus un mecanism de bonificare la plată, astfel că, în trimestrul 2 şi 3, persoanele care achită impozitul pe profit la termen beneficiază de reducere de 10%.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Putem semnala o reducere a sumei de plată pentru chiria sectoarelor de plajă cu circa 30%. Începând cu data de 25 iunie şi până la 25 octombrie, nu se calculează accesorii, adică majorări, dobânzi şi penalităţi, pentru sumele neachitate la bugetul de stat” , adaugă Emilian.