• Shakespeare and Company e o librărie fondată în 1919, unde se întâlneau scriitori celebri
  • Librăria face un apel, pe rețelele sociale, unde scrie că i-au scăzut vânzările cu 80% din martie
  • Librăria încearcă acum să se reprofileze, să treacă pe online

Celebra librărie pariziană Shakespeare and Company a ajuns în pragul falimentului și face acum un apel către cititori. Farmecul aceastei librării cochete este terasa chiar pe malul apei și cu vedere la Notre Dame.

E o librărie fondată în 1919, unde se întâlneau scriitori celebri, precum Fitzgerald, Hemingway sau James Joyce. Un spațiu mitic, imediat ce intri pe ușă ești transportat parcă într-o altă lume, printre rafturile de lemn vechi, ticsite cu cărți. Le etaj te așteaptă și un pian și este încă loc de adăpost, de cazare pentru expații artiști. Actorul Ethan Hawke și regizorul Darren Aronfsky se numără printre cei care au dormit acolo recent.

Librăria face un apel, pe rețelele sociale, unde scrie că i-au scăzut vânzările cu 80% din martie, că operează în pierdere de câteva luni, iar noul lockdown anunțat în Franța nu ajută deloc. E un paradox, pentru că vânzările de carte au crescut în pandemie, dar cititorii au fost nevoiți să apeleze la retaileri online, mai degrabă, decât la micile afaceri.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Librăria încearcă acum să se reprofileze, să treacă pe online, Shakespeare & Company de exemplu oferă un pachet pentru tot anul, 12 cărți de citit într-un an, recomandări personalizate de la librari și tot felul de vouchere.