• Pieţele bursiere în creştere şi un val de noi listări au creat, în fiecare săptămână, câte cinci noi miliardari în China
  • În China sunt circa 2.000 de persoane cu o avere netă de peste 300 milioane de dolari
  • Wang Xing, fondatorul aplicaţiei de livrare de mâncare Meituan, avere de 25 miliarde de dolari

În timp ce economia mondială este devastată de pandemie, China produce miliardari pe bandă rulantă. În țara în care a fost înregistrat primul caz de COVID-19, parcă nici nu mai există criză.

„Lumea nu a văzut niciodată atât de multă bogăţie în decursul unui singur an”, a declarat preşedintele Hurun Report, Rupert Hoogewerf. Niciodată nu a mai fost atât de multă bogaţie acolo, ca în 2020. Averea bogaţilor din China a ajuns la o valoare de 4.000 de miliarde de dolari. Cam jumătate din Produsul Intern Brut al Marii Britanii. Şi peste cel al Germaniei.

Piețele bursiere în plină expansiune și o mulțime de noi listări au creat în China câte cinci noi miliardari în dolari pe săptămână în ultimul an, relatează Reuters.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Pentru al treilea an la rând, Jack Ma, fondatorul grupului de comerţ electronic Alibaba, este cel mai bogat om din China. Averea lui a crescut în 2020 cu 45%, la peste 58 miliarde de dolari. Urmează Pony Ma, patronul Tencent, care deţine aplicaţia WeChat, cu o avere de peste 57 miliarde de dolari. O creştere cu peste 50%. Locul 3 este ocupat de Zhong Shanshan, patronul Nongfu Spring, care are o avere de 53,7 miliarde de dolari.