Cinci produse pentru protecție solară care pot provoca apariția cancerului, retrase de pe piață. Avertismentul Johnson&Johnson

crema-protectie-plaja Sursă foto: Profimedia
  • Cinci produse pentru protecție solară care provoacă apariția cancerului vor fi retrase de pe piață.
  • A fost găsită o substanță chimică cancerigenă în compoziția acestora.
  • Două dintre ele se comercializează în România.

Johnson&Johnson retrage de pe piață cinci produse pentru protecție solară, după ce a găsit o substanță chimică cancerigenă în compoziția acestora, scrie Reuters.

Compania avertizează consumatorii să nu mai folosească produsele și să le arunce, după ce în urma testelor au fost identificate cantităţi mici de benzen. Johnson&Johnson le-a cerut distribuitorilor și comercianților să nu mai vândă produsele și să le returneze

„Lucrăm să retragem aceste produse de pe piaţă şi vom oferi despăgubiri clienţilor“, a anunțat compania.

Cele cinci produse pentru protecție solară care pot provoca apariția cancerului

Este vorba despre spray-urile cu aerosoli Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer şi Aveeno Protect + Refresh. Dintre acestea, cremele solare Aveeno şi Neutrogena se comercializează şi în România.

Benzenul este clasificat în categoria substanțelor care ar putea provoca cancer în funcție de nivelul și gradul de expunere.

Compania a mai spus că benzenul nu este un ingredient utilizat în produsele sale pentru protecție solară și investighează cauza contaminării.

„Expunerea zilnică la benzenul din aceste produse pentru protecție solară, la nivelurile detectate în testele noastre, nu ar trebui să provoace consecințe grave asupra sănătății“, a spus compania.