• CNAS are de restituit firmelor care au plătit concediile medicale ale angajaţilor 2,471 miliarde lei
  • 507,7 milioane de lei sunt datorii mai vechi de 2019
  • În Dolj, de exemplu, numai anul trecut au fost depuse aproape 10.000 de dosare pentru care Casa Asigurărilor de Sănătate are de restituit peste 63 milioane lei

Statul nu te iartă dacă întârzii cu plata dărilor, dar autorităţile găsesc scuze când au să-ţi dea bani.

Cel mai bine ştiu acest lucru patronii, care au de recuperat de la stat 2,417 miliarde lei pentru concediile medicale plătite angajaţilor. Iar unii aşteaptă de câţiva ani să-şi primească banii.

Unul dintre ei este Horaţiu Buzatu. Deţine mai multe firme în Craiova, cu zeci de angajaţi. Din 2018 aşteaptă să primească 90.000 de lei, bani pe care i-a plătit angajaţilor pentru concediile medicale.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Vorbim despre un an şi jumătate, interval de timp în care firma noastră a finanţat statul român cu aceşti bani”, spune Horațiu Buzatu, om de afaceri.

„Datorită volumului mare de activitate şi a complexităţii verificării acestor documente, menţionăm că timpul de lucru a crescut. Sunt bani publici, trebuie verificaţi şi plătiţi în mod corect”, declară Simona Subțirelu, Director Economic CAS Dolj.

„Dacă există o problemă, ea trebuia găsită în interiorul celor 60 de zile, subliniată pentru ca noi să putem să o rezolvăm. Faptul că ei vin şi ne comunică după peste un an, că, vezi Doamne, există aceste inadvertenţe în cererile pe care noi le-am făcut, nu înseamnă bunăvoinţă”, adaugă Horațiu Buzatu.