• Air France anunță lansarea aplicației „ICC AOKpass”, dezvoltată de MedAire și SOS internațional.
  • ICC AOKpass este o aplicație disponibilă pe smartphone-uri și care permite pasagerilor să înregistreze în siguranță rezultatele testului COVID efectuat într-un laborator partener.

Odată ajunși la aeroport, pasagerii prezintă rezultatele testului de pe telefonul mobil, în locul unui test printat pe hârtie. ICC AOKpass verifică dacă testul prezentat este valid și respectă reglementările țării de destinație, printr-o rețea securizată care folosește tehnologia blockchain.

Perioada testării acestei soluții digitale va începe pe 11 martie 2021 și va dura patru săptămâni, cu sprijinul Aeroportului Charles de Gaulle din Paris. Testul va fi efectuat pe toate zborurile Air France din Paris-CDG către Pointe-à-Pitre (Guadelupa) și Fort-de-France (Martinica). Acesta va fi realizat în mod voluntar, pentru a testa funcționalitatea aplicației în timp real și pentru a afla opiniile pasagerilor referitoare la aplicația mobilă. Air France va împărtăși acest feedback celorlalte companii din alianța Skyteam, care testează în prezent diverse soluții pentru digitalizarea documentelor de sănătate, în legatura cu COVID-19.

În plus față de testarea aplicației ICC AOKpass, Air France depune toate eforturile pentru a fi de ajutor pasagerilor săi și pentru a-i informa în timp real despre evoluția formalităților de călătorie. În acest sens, pasagerii au la dispoziție un website dedicat pe airfrance.traveldoc.aero.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS