• UiPath, primul unicorn românesc, se pregătește de listarea la bursă
  • Anunțul a fost făcut de co-fondatorul și CEO-ul companiei Daniel Dines
  • UiPath este evaluată la 10.2 miliarde de dolari

Daniel Dines, CEO-ul UiPath, a anunțat că se pregătește pentru o listare publică inițială (IPO), fără a anunța o dată exactă, însă anul 2021 pare o certitudine.

„Aveam planuri pentru listarea la bursă încă de dinainte de COVID, dar ne-am făcut o promisiune, și anume că vom aplica pentru IPO doar atunci când vom fi spre profitabilitate. Acum, COVID ne-a accelerat planurile, suntem într-o situație financiară foarte solidă și, în mod clar, plănuim să aplicăm pentru IPO anul viitor”, a spus Dines, într-un interviu pentru CNN.

UiPath a devenit decacorn, după ce a atras o nouă rundă de finanțare, valoare de piață a companiei fiind acum de 10.2 miliarde de dolari.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Noua investiție va sprijini planurile UiPath în vederea accelerării proceselor de automatizare în companii, “astfel ca fiecare afacere să devină, în final, o afacere bazată pe software”, spune Dines.

„În această criză am lucrat chiar mai mult și am ajutat companiile să gestioneze mai bine situația. Pe cei de la Clinica din Cleveland i-am ajutat să economisească 3 ore pentru fiecare asistentă, timp în care au fost tratați pacienții. Totul este despre eficiență, este pentru a oferi oamenilor ocazia să realizeze joburi pentru care oamenii sunt făcuti. În cazul asistentelor, să ajute pacienți, nu să completeze documente”, a explicat Dines.

„Cred că natura joburilor se va schimba”

Daniel Dines spune că piața joburilor se va schimba radical în următoarea perioadă, iar automatizarea nu îi va face pe oameni să-și piardă joburile, însă aceștia trebuie să-și îmbunătățească calitățile.

„Cred că natura joburilor se va schimba. Nu cred că își vor pierde joburile din cauza automatizării, dar trebuie să-și imbunătățească munca. Lucrăm în SUA cu 7500 de oameni pentru a-i antrena pentru tehnologia noastră. Nu este valabil doar pentru SUA, lucrăm în toată lumea. Am investit mult în comunitate, suntem foarte mândri să avem milioane de oameni care au învățat să fie pregatiți pentru următoarea generație de joburi”, a încheiat Dines.