• American Airlines va concedia 19.000 de angajați de la 1 octombrie.
  • Solicitarea pentru un nou fond de urgență nu a fost aprobată.
  • Liderii companiei consideră că vor avea nevoie de ani buni pentru ca afacerea să-și revină complet.

Compania aeriana American Airlines va concedia 19.000 de angajați de la 1 octombrie, relatează The Wall Street Journal.

American Airlines încearcă să supraviețuiască și micșorează volumul companiei. Restricțiile de călătorie au afectat profund industria de turism, iar companiile aeriene vor suferi mulți ani de acum încolo.

În urma concedierii celor 19.000 de persoane, American Airlines va avea cu 30% mai puțini angajați decât în luna martie 2020.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Se credea că până la 30 septembrie autoritățile vor avea control asupra pandemiei de coronavirus, iar restricțiile de zbor se vor ridica și oamenii vor călători din nou. Însă, este clar că nu ne mai putem gândi la asta”, au transmis Doug Parker – Directorul Executiv al American Airlines – și Robert Isom – Președintele companiei.

American Airlines a primit 25 de miliarde de dolari pentru a asigura salariile angajaților până la finalul lunii septembrie. Totuși, restricțiile de călătorie au scăzut cu 30% față de aceeași perioadă a anului 2019.

Oficialii au solicitat încă un fond de urgență care ar putea să asigure buget pentru angajați până în martie 2021. Deși ideea a fost susținută, Congresul nu a reușit să încheie un acord în ceea ce privește noua sumă de bani.

Liderii companiei cred că vor avea nevoie de ani întregi pentru ca American Airlines să-și revină complet.