• Schimbările de design făcute de Dacia la modelul Stepway au fost foarte apreciate.
  • Cu până la 1.300 de kilometri autonomie, spațioasă și cu dotări moderne, Dacia Stepway este concepută ideal pentru cupluri.
  • Stepway îmbină un design reușit, sisteme moderne de navigație, consum redus, autonomie mare pe GPL și spațiu suficient pentru relativ puțini bani.

Jurnaliștii germani de la Der Auto Tester au testat noul model Dacia Sandero Stepway în versiunea pe GPL, lansat în această toamnă și impresiile acestora au fost foarte bune.

Puțin mai înalt decât simplul Sandero și în stil crossover, chiar dacă costă ceva mai mult (începând de la 11.400 de euro), Stepway a avut deja o cotă de vânzări mai mare cu aproximativ 61 la sută decât predecesorul său.

Un design reușit

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

O bună impresie au provocat în primul rând schimbările de design făcute de Dacia la acest model.

„Chic, chiar este o Dacia! Cu noul aspect off-road, mult mai modern, mai puternic și cu 41 de mm mai înalt ca gardă la sol, Stepway nu mai trebuie să se ascundă de concurenții mai scumpi”, scrie Der Auto Tester. Partea din față și cea din spate sunt mai late decât la modelele anterioare, iar capota are o formă mai estetică. În plus echipamentul de bază include faruri și stopuri subțiri, cu LED.

O mașină ideală pentru cupluri

„Mașina noastră de test este în echiparea Comfort și costă 13.000 de euro. O recomandăm deoarece în această versiune vine cu un pachet de dotări care ar trebui să satisfacă cele mai multe cerințe. Are, printre altele, sistemul Media Nav, cu care smartphone-ul se poate integra cu ușurință în sistemul auto prin Apple CarPlay sau Android Auto”, scrie sursa citată.

Scaunele sunt confortabile și husele acestora sunt de calitate, remarcă cei de la Der Auto Tester. De asemenea, pe bancheta din spate există mult spațiu pentru picioare, în comparație cu celelalte modele din clasă. Stepway oferă 328 de litri spațiu pentru bagaje, iar cu bancheta din spate rabatată ajunge la 1.108 litri. „Ar trebui să fie suficient pentru 2 persoane, chiar și pentru o vacanță mare. Pentru mine, Stepway este conceput ideal pentru cupluri”, a mai scris sursa citată.

În varianta Comfort, pe acoperișul mașinii este prevăzut cu șine, ale căror tije pot fi îmbinate una cu cealaltă doar prin slăbirea unui șurub. „De ce nu a mai venit cineva cu ideea asta înainte? Pur și simplu inteligent!”

Spațiul pentru picioare al pasagerului din dreapta șoferului și portbagajul sunt dotate cu cârlige, o idee foarte practică pentru cumpărături. „După cum se știe, lucrurile mărunte sunt cele care aduc bucurie”.

Sisteme moderne de navigație

Și în ceea ce privește sistemele de navigație, Dacia face cu acest model un pas uriaș înainte. Seria are un asistent activ de frânare de urgență. Din echipamentul standard face parte și o cheie electronică. În plus, modelul are și un avertisment de trafic aglomerat, cu funcție de frânare (asistență la parcare), funcții care nu sunt incluse nici la unele mașini mai scumpe. Din pachetul de echipamente Confort face parte chiar și o cameră de marșarier. Pentru siguranță, există, printre altele, airbag-uri laterale. Seria este dotată chiar și cu un asistent de demaraj la urcarea pantelor abrupte.

Concluzii

„Noua Dacia Sandero Stepway este una dintre cele mai mari surprize plăcute de la finalul acestui an. Este un cross-over din clasa Polo, cu un design reușit, sisteme moderne de navigație, consum redus, autonomie mare pe GPL și spațiu suficient pentru relativ puțini bani. Dacă mai adăugăm și faptul că Dacia oferă o garanție de 3 ani în limita a 100 de mii de kilometri, chiar și niște rapoarte TÜV negative pot fi trecute cu vederea”.