• La Craiova, antreprenorii din HoReCa plătesc chirii cu 95% mai mici pe domeniul public
  • Consiliul Local Craiova a redus la 50% şi taxa pentru autorizaţia pentru alimentaţie publică
  • În Craiova sunt aproximativ 1.000 de societăţi care activează în domeniul ospitalităţii

O gură de oxigen pentru antreprenorii din HoReCa. De teamă că multe afaceri se vor închide după ce au avut pierderi de 80% în anul 2020, consilierii locali din Craiova au redus taxele pentru antreprenorii din domeniul ospitalităţii.

Marius Bănică este proprietarul a două restaurante din centrul Craiovei. Acum chiria pe care trebuie să o plătească a scăzut la jumătate.

Marius Bănică, proprietar restaurant Craiova: „Această terasă are o suprafaţă de 60 mp, cu tot cu aleea de intrare. Înainte de noua hotărâre a Consiliului Local plăteam o taxă lunară de 1.080 lei. În momentul de faţă plătim 54 de lei.”

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

La jumătate plăteşte anul acesta şi autorizaţia anuală pentru alimentaţie publică. Reducerile sunt o gură de oxigen, spune Marius. Numai pentru acest restaurant, plăteşte lunar taxe de aproximativ 15.000 de euro.

Marius Bănică, proprietar restaurant Craiova: „Este normal ca atunci când noi funcţionăm la o capacitate de 30% încasările să fie în raport cu capacitatea. În momentul de faţă noi avem aceleaşi capacităţi pentru utilităţi. Şi atunci când autorităţile ne ajută cu o astfel de reducere nu avem decât să ne bucurăm.”