• Petrolul a scăzut joi sub 40 de dolari barilul.
  • Se întâmplă după o reducere cu peste 5% în sesiunea anterioară.
  • Aceste scăderi au loc din cauza stocurilor de petrol din SUA care sunt la un nivel record și din cauza creșterii cazurilor de COVID-19.

Petrolul a scăzut joi sub 40 de dolari barilul, după o reducere cu peste 5% în sesiunea anterioară, întrucât stocurile de petrol din SUA sunt la un nivel record, iar o creștere a cazurilor de coronavirus pun sub semnul întrebării recuperarea cererii de combustibil, anunță Reuters.

Petrolul Brent a scăzut cu 54 de cenți, sau 1,3%, la 39,77 dolari la 1150 GMT, dar au fost tranzacții și la prețul de 39,47 dolari.

West Texas Intermediate (WTI) a scăzut 56 centi, sau 1,5%, la 37,45 dolari.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Petrolul și bursele au fost afectate și de creșterea cazurilor de coronavirus.

„Cererea, care trebuia să crească pe măsură ce COVID-19 scade, este din nou amenințată de numărul de infecții în creștere pe piețele cheie”, a declarat Bjornar Tonhaugen, de la Rystad Energy.

„Toate privirile sunt îndreptate asupra modului în care guvernele vor reacționa la noua creștere a pandemiei”, a adăugat acesta.

O reducere record a ofertei OPEC și aliaților acesteia a susținut piața petrolului, care este mult mai puternică în comparație cu luna aprilie, când Brent a atins minimul a 21 de ani, sub 16 dolari pe baril, iar petrolul american a trecut în teritoriul negativ.