• TAROM concediază 30% din angajați
  • Pe lista concediaților se află inclusiv piloți și stewardese
  • 100 de angajați au plecat de bună voie pentru salarii compensatorii

Criza sanitară obligă TAROM să ia o decizie pe care o evita de mult. Aproximativ 30% din angajați vor fi concediați, unii vor pleca de bună voie pentru salarii compensatorii.

Compania aeriană de stat se confrunta de mai mulți ani cu probleme. Previziunea de pierderi pentru anul ăsta este de cel puțin 300 de milioane de lei. Ca să poată să supraviețuiască, TAROM a decis să restructureze o parte din angajații din administrație, dar nici piloții sau însoțitorii de bord nu vor scăpa.

Pandemia a redus la minimum numărul de zboruri și destinații. 100 de angajați care au plecat în programul de plecări voluntare. Cei cu experiență de peste 3 ani au primit 7 salarii compensatorii. Un pilot intern Tarom câștiga 3000 de euro lunar, cu toate orele de zbor, salariul de bază e 2700 lei. Angajații din administrativ au salariu 3000 de lei. Un director câștigă 5000 de euro pe lună la TAROM.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Coronavirusul a zdrobit un sector aflat în plin avânt. 2019 a fost excelent pentru WIZZ AIR care a raportat cele mai mari venituri în România.

120 de milioane de euro a fost profitul brut Wizz air până în martie 2020, când a început pandemia, iar București și Cluj pe locurile 2 și 3 în topul celor mai profitabile aeroporturi, după Luton.