• S-a apucat de afaceri când avea 19 ani, cu un internet café.
  • A muncit mult, iar în ultimii cinci ani lanțul lui, „Meron”, a ajuns la 17 cafenele.
  • Ultimul local, cel din Brașov, l-a deschis chiar acum, în perioada pandemiei

Cu viziune și un gram de nebunie, oricine poate muta munții. Bogdan Ciocian, antreprenor și proprietar al unui lanț de cafenele, a demonstrat asta.

BOGDAN CIOCIAN, Antreprenor: ,,Îți trebuie o doză de curaj  într-o situație mai delicată, de criză, să iei astfel de decizie, nu a fost ușor, pe de altă parte o situație de criză îți oferă și oportunități, poți găsi anumite spații comerciale care înainte nu erau disponibile, piața muncii e mai flexibilă. E o perioadă în care ai unelte de negocieri. Avantajul nostru e că suntem destul de versatili și ne adaptăm ușor

De luni restaurantele și cafenelele vor fi închise în Cluj Napoca.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Nici Brașovul nu e departe: incidența este deja de 1,4 cazuri la mia de locuitori.

Dacă localurile vor fi închise și în restul orașelor, 40% din angajați vor pleca acasă.

BOGDAN CIOCIAN, Antreprenor:  „Va trebui să luăm o decizie destul de rapidă, ce colegi rămân, ce colegi intră în șomaj tehnic. Eu cred că salvarea acestei industrii vine din aceste granturi pe care UE le pregătește pentru noi. Problema noastră ca și țară și mecanism e că e foarte greoi tot procesul, nu au reușit să pună platforma disponibil pentru depunerea dosarelor. Beneficiezi de grnturi care te ajută să îți plătești datorii pe care le-ai acumulat, facturi restante”

Doar pentru cafeneaua din Brașov, Bogdan a investit 100.000 de euro. Restul cafenelelor sunt în Cluj Napoca, București, Targu Mureș, Oradea, Zalău și Satu Mare.