• Un producător video a investit 90.000 de dolari în acțiuni Tesla care valoarează acum un milion de dolari
  • Acțiunile Tesla au crescut în mod neașteptat în ultimii 10 ani

A aparut notiunea de tesla-nari. Sunt milionarii facuti de Tesla. Oameni care au cumparat actiuni, le-au tinut si s-au imbogatit.

Bloomberg îl prezintă pe Brandon Smith, producător video. Nu conduce o Tesla, o mașină scumpă pentru viața din micul oraș american în care trăiește. În 2017 și-a investit economiile, 10.000 de dolari, în acțiuni Tesla. A fost prima lui investiție. A tot cumpărat, la fiecare salariu. A investit în total 90.000 dolari. Azi, acțiunile lui valoreaza peste 1 milion de dolari.

În 10 ani, acțiunile au crescut uluitor, analiștii spun că o unitate poate atinge valoarea de 3.000 de dolari, de la peste 600 astăzi. Graficul arată cât ar fi trebuit să investești și în ce an, pentru ca astăzi să ai un milion de dolari.

Unde și-au plasat banii românii care cumpără acțiuni prin danezii de la Saxo Bank? Tesla este concurată de chinezii de la Li, Xpeng și Nio, ultimii cu o creștere de peste 1000% în 2020. Dar piețele au fost tulburate astăzi de anunțul că Apple pregătește propria mașină electrică pe care o va vinde din 2024. Americanii vin cu tehnologia, mașina va fi a unui mare producător de autovehicule.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK