• Bursele europene au afișat luni câștiguri importante, în urma victoriei lui Joe Biden și alegerile prezidențiale din SUA
  • Și știrea pozitivă despre vaccinul anti-COVID venită de la Pfizer are efecte pozitive asupra burselor europene

Indicele pan-european Stoxx 600 a crescut cu 4% după-amiază devreme, acțiunile companiilor de călătorii și de agrement urcând cu până la 9%.

Piețele europene vin în siajul burselor internaționale, pe măsură ce investitorii au reacționat la victoria democratului Joe Biden în fața lui Donald Trump în cursa prezidențială a SUA.

Acțiunile au primit un impuls suplimentar după ce gigantul farmaceutic american Pfizer și firma germană de biotehnologie BioNTech au declarat că vaccinul lor împotriva coronavirusului are o eficiență de peste 90% în prevenirea Covid-19 în rândul celor fără dovezi de infecție anterioară.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Acțiunile din Asia-Pacific au înregistrat, de asemenea, câștiguri mari luni, iar acțiunile din SUA păreau gata să intre în vârtejul post-electoral, pe măsură ce tranzacțiile futures-urile au crescut în timpul dimineții.

Bursa de Madrid afișa, la ora transmiterii știrii, un plus de 7,25%, cea din Paris de 6,82%, la Frankfurt indicele DAX a urcat cu 5,52%, iar AEX din Amsterdam cu 3,31%.

La București indicele BET arăta o creștere de 2,45%.