• Poţi petrece Crăciunul şi Revelionul intr-un restaurant dacă te cazezi la hotel
  • Există limite în ocuparea spaţiilor în restaurante, între 30 şi 50%
  • Mesele sunt la o distanţă mai mare ca de obicei pentru a respecta distanţarea fizică
  • Pot fi maxim 6 persoane la o masă, cu excepţia celor din aceeaşi familie

Rata de infectare cu COVID a depăşit 7 la mia de locuitori, însă reprezentanţii HoReCa vor restaurantele deschise de Crăciun şi de Revelion pâna la ora 1. Restricţiile rămân însă aceleaşi.

Doar oraşele care au incidenţă sub 1,5 vor putea redeschide restaurantele la interior, la o capacitate de 30. Cine s-a decis să petreacă Crăciunul la munte sau într-un alt oraş, se poate caza la hotel şi astfel va putea lua masa acolo, dar cu limite, spune preşedintele ANAT Dumitru Luca.

Dumitru Luca: „Restaurantele din interiorul structurilor de cazare sunt deschise conform dispozoţiilor legale pentru cei cazaţi acolo. Cazaţi nu spune nicăieri dacă pentru o oră, o zi, o săptămână, aşadar s-a găsit această formă pentru a mai putea supravieţui şi a oferi concret nişte servicii de sărbători.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Există nişte limitări în ocuparea spaţiilor din restaurante, cam între 30% şi 50%. Ştiţi că aici avem nişte condiţii personalizate de fiecare zonă, de fiecare judeţ, localitate. Există nişte limitări în ce priveşte ocuparea şi numărul de persoane care pot să stea la o masă. Maxim 6 persoane, cu excepţia celor care se gospodăresc împreună.

Mesele sunt la o distanţă mai mare decât de obicei pentru a permite distanţarea fizică de persoane din afara grupului propriu, al familiei. Personalul restaurantelor a fost instruit şi respectă chiar mai multe măsuri decât au fost impuse legal. Mă tem că de data asta nu vor putea dansa, practic asta este ce ne va lipsi în mod deosebit, dar vom trece şi peste asta. Cu cât vom respecta mai mult aceste reguli de bun simţ vom trece mai rapid peste această perioadă şi vom reveni la viaţa obişnuită.”

Până la finalul acestui an, 100.000 de angajați din HoReCa au fost concediați. Din cauza crizei COVID, hotelierii și patronii de restaurante au pierdut 3 miliarde de euro. Cifra de afaceri HoReCa înainte de pandemie era de 5 miliarde de euro.