• Numărul candidaților care aplică la un job în IT a crescut cu circa 30%
  • Recrutarea în IT se face 100% online
  • Angajații din IT se confruntă cu o problemă de integrare

Salariul mediu din IT, de aproape trei ori mai mare decât media pe economie, face să crească cu 30% numărul candidaților care aplică pentru un post de informatician, față de perioada de dinainte de pandemie. Și, surpriză sau nu, recrutarea are loc tot în mediul online, la fel și testarea candidatului.

Cum trebuie să arate CV-ul unui canditat la un job în IT

Potrivit studiului făcut de ALTEN, o companie multinațională franceză de consultanță și inginerie tehnologică, angajatorii din IT caută CV-uri cât mai simple, concise și atractive.

Deci în maxim două pagini trebuie să rezumi toate informațiile despre tine și toată experiența profesională. Și pentru că totul are loc online, aici intervin platformele precum Facebook sau Linkedin, care sunt de mare ajutor în recrutare.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Provocările în noul mediu de lucru

Principala provocare în această situație este integrarea, colegii nu discută decât online, chiar sunt cazuri în care nu se cunosc personal.

Totuși, angajatorii încearcă pe cât posibil să-i țină uniți prin ședințe în echipă, prin trainiguri. Și pentru a încuraja munca de acasă, angajatorii din IT oferă beneficii angajaților, precum: cursuri de dezvoltare personală, cărți, clase online de fitness și vouchere de masă.