• Cererea pentru case în afara orașelor a crescut cu 40% spun agenții imobiliari
  • În județul Cluj dezvoltatorii imobiliari construiesc un mic oraș cu 600 de case într-un sat
  • Momentan doar 28 de case au fost construite, iar clienții stau pe liste de așteptare


Românul vrea tot mai mult la țară, la aer curat și departe de aglomerație. Nu știu dacă te încadrezi și tu în profilul ăsta, dar un studiu arată că trendul a crescut cu 40% față de anul trecut. Dezvoltatorii imobiliari s-au adaptat și au găsit tot felul de metode să-i atragă pe cei care fac pasul ăsta.

La 30 de kilometri de Cluj-Napoca, 600 de case se vor construi, în stil american. Cu un plan urbanistic bine pus la punct: n-o să fie stilul țipător din alte părți, unde nu vezi două case la fel pe o stradă.

Daniel Simionaș, dezvoltator imobiliar ne-a prezentat una dintre casele care în următorii 10 ani va deveni acasă pentru cineva. Simionaș, dezvoltatorul, e genul de om care vede mereu partea plină a paharului.
Până și pandemia l-a ajutat, spune el.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

“Suntem într-o casă care a fost deja construită. Casa este complet finisată, cu orice ai nevoie ca să locuieşti. Vorbim de 600 de case, care se vor construi într-o perioadă de 10 ani. Ideea este ca tot ce ai nevoie să fie la 10 minute de mers pe jos şi să nu mai foloseşti maşina”, a spus Simionaș.

Distanța nu a mai contat


Beniamin Pop este deja proprietar în orășelul cochet. I-a plăcut ideea că o să aibă la îndemână grădiniță, spații de cokworking și tot ce te mai gândești că îți trebuie într-o comunitate.

“Decizia am luat-o în special din cauza ideii. Pentru familie, pentru sănătate şi pentru design. Am garanţia că vecinul meu nu o să îşi facă un coteţ de găini sau nu o să îşi vopsească casa roz sau alte situaţii de genul acesta care nu ai cum să le controlezi oriunde altundeva. Eu pot lucra remote, iar în contextul acesta am luat o decizie bună”, spune Beniamin.


„Distanţa de oraş brusc nu a mai fost o problemă. Până acum toată lumea se gândea că suntem departe. Am vândut opt case. Înseamnă mult într-o perioadă scurtă. Nu mai avem stoc, adică nu mai avem case, iar oamenii stau pe liste de aşteptare”, a adăugat Simionaș.


Douăzeci și opt de case sunt deja în picioare, majoritatea deja cumpărate.
Iar predicțiile agenților imobiliari arată că lista de așteptare pentru următoarele… va fi lungă!