• Luna trecută, companiile au postat cu 24% mai multe anunțuri pentru job-uri remote
  • Pandemia a crescut numărul cererilor pentru un loc de muncă de acasă
  • Cele mai căutate domenii au fost financiar, inginerie, transporturi și vânzări

Ești inginer sau te pricepi la cifre? Ai șanse mari să îți găsești repede un serviciu mai bine plătit. Iar dacă te-ai obișnuit să lucrezi de acasă, ai șanse să schimbi doar compania, nu și sufrageria.

Luna trecută, companiile au postat cu 24% mai multe anunțuri pentru job-uri remote, iar comoditatea a crescut și numărul cererilor pentru un loc de muncă de acasă, conform Best Jobs.

Din totalul locurilor de muncă pentru care s-au făcut recrutări, 55% au fost poziții de birou, 26% pentru lucrători, iar 19% dintre poziții au fost de management și coordonare echipe. Cele mai căutate domenii au fost financiar, inginerie, transporturi și vânzări. În ceea ce privește companiile, Enel a făcut cele mai multe angajări, peste 6.000. Apoi DRÄXLMAIER, Allianz Technology, DM Drogerie Market și Protecter & Gamble.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Portretul românului care vrea să își schimbe serviciul

Cele mai multe cereri de angajare vin de la femei tinere cu vârsta între 25 și 34 ani, din București, Ilfov și Timiș, ca să vorbesc doar de top 3. Bărbatul pare încă nehotărât sau prea comod ca să își caute alt loc de muncă.

Să știi că femeile sunt mai interesate ca bărbații să își găsească un nou loc de muncă. 56% dintre aplicări vin din partea femeilor. Și, totodată, tinerii vor cel mai mult un job nou. În februarie, 36% dintre candidați au avut vârste între 25 și 34 de ani, 22% au avut între 35 și 44 de ani, iar 17% între 45 și 54 de ani. În București și Ilfov au fost cele mai multe aplicări, apoi în Timiș, Cluj, Brașov și Iași.

COMPANIILE CARE AU FĂCUT CELE MAI MULTE ANGAJĂRI

Enel: 6.016 aplicanți
DRÄXLMAIER: 2.998 aplicanți
Allianz Technology: 2.655 aplicanți
DM Drogerie Market: 2.352 aplicanți
Protecter & Gamble: 2.239 aplicanți