• Dragoș Damian propune un mod inedit de a trece mai repede peste pandemie în sectorul privat
  • Acesta propune antreprenorilor să ofere bonusuri angajaților care se vaccinează
  • Dragoș Damian: „Incentive, sumă de bani, tichet de vaccinare, spuneți-i cum doriți”

Dragoș Damian este CEO la Terapia Cluj. El propune un mod inedit de a trece mai repede peste pandemie și de a stimula populația să se vaccineze, într-un articol scris pe Ziarul Financiar.

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Incentive, sumă de bani, tichet (de tip cadou) de vaccinare – cu design distinct –  spuneți-i cum doriți, orice tip de stimulent în asa fel încât un număr cât mai mare dintre angajați să fie stimulați în a se vaccina. O sumă care să nu fie exagerată, dar nici derizorie. 50 de lei pare o suma acceptabilă…. dar ce este acceptabil, cand avem costuri enorme cu pandemia, fie că am închis, fie că am reușit să continuăm, dar cu spaimă și cu angajați care se pot infecta? Și bineînțeles, suma să fie complet deductibilă dar nu cred că Guvernul va avea vreo reținere în a trece o OUG, a cărei efecte vor fi excepționale.”

El remarcă faptul că unii antreprenori deja au început să acorde reduceri clienților care le arată adeverința de vaccinare. Și consideră că este un pas în față. Din punct de vedere legal, nu vede nimic în neregulă, și chiar dacă „ar trebui schimbate unele legi, probabil că merită,” spune el.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

În final, el dă amploare acestui proiect și acestei situații extraordinare spunând că este „momentul astral al generației noastre”. Rămâne de văzut dacă antreprenorii vor hotărî să îi urmeze exemplul și care ar fi urmările, dar și cel mai important lucru, dacă va conta în această campanie de vaccinare.