• Partidele de stânga și sindicaliștii susțin că „tiparul“ de a lucra cinci zile pe săptămână trebuie regândit
  • Marea Britanie, Germania, Spania și alte țări ar putea să treacă la o săptămână de lucru de patru zile 
  • Politicienii spun ca așa vor ajuta economiile să își revină după pandemia de coronavirus

Te-ai gândit cum ar fi să lucrezi patru zile pe săptămână, în loc de cinci? Ei bine, ideea fostului cancelar John McDonnell, a politicienilor de stânga și a sindicaliștilor din întreaga Europă s-ar putea să te bucure.

Ei spun că Marea Britanie, Germania, Spania și alte țări ar trebui să treacă la o săptămână de lucru de patru zile pentru a-și ajuta economiile să își revină după pandemia de coronavirus, scrie The Guardian.

O săptămână de patru zile ar ajuta la rezolvarea consecințelor economice ale pandemiei, potrivit unei scrisori trimise lui Boris Johnson, cancelarului german Angela Merkel, premierului spaniol Pedro Sánchez și altor lideri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Scrisoarea a evidențiat și că mai puține ore de lucru ar salva locuri de muncă, dar ar oferi și „oportunitatea“ de a regândi „tiparul“ de lucru și de a contribui la reducerea consumului de energie, asta având un impact pozitiv în combaterea crizei climatice. Uite ce au scris politicienii: „De-a lungul istoriei, programul de lucru mai scurt a fost folosit în perioadele de criză și de recesiune economică ca o modalitate de a împărți munca într-un mod mai egal între șomeri și cei care lucrează peste program. Pentru avansarea civilizației și a bunei societăți, acum este momentul să profităm de ocazie și să ne îndreptăm către mai puține ore de lucru, fără pierderi de salariu“.