• SUA are o creștere de 2.5 milioane de joburi în luna mai
  • Rata șomajului crescuse în aprilie până la 14.7%
  • Economiștii își doresc ca populația să aibă răbdare în ceea ce privește vestea bună

Economia din SUA le face o surpriză tuturor cetățenilor, având o creștere de 2.5 milioane de locuri de muncă în luna mai.

Datorită redeschiderii firmelor, după cea mai grea perioadă a pandemiei de coronavirus, în SUA s-au anunțat și foarte multe oferte de muncă. Conform Departamentului Muncii, a fost anunțată o scădere impresionantă a ratei de șomaj.

Având în vedere că pandemia de coronavirus a afectat populația și economia la nivel global, economiștii americani estimau o scădere de 7.5 milioane în rândul locurilor de muncă, luând în considerare faptul că luna aprilie a înregistrat cu mai puțin de 20 de milioane de joburi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Rata șomajului crescuse în aprilie până la 14.7%, cel mai mare procent înregistrat de la Marea Depresiune a anilor 1930.

Indicii bursieri au crescut rapid, iar dolarul și-a reintrat în puteri. Prețurile trezoreriei din SUA au scăzut.

Departamentul Muncii a declarat că „Aceste îmbunătățiri pe piața muncii sunt efectele reluării limitate a activității munci care a fost oprită pe perioada martie – aprilie din cauza coronavirusului și a eforturilor de a ține pandemia pe linia de plutire”.

Nick Bunker, economist la site-ul nișat pe joburi și angajări Indeed, spune că „Startul plin de succes a venit mai devreme decât ne așteptam, însă nu vă entuziasmați prea mult cu datele acestei luni. Nu este clar cât va dura acest lucru.”

Bursa americană a deschis pe creștere sesiunea de astăzi pe fondul veștilor pozitive privind creșterea locurilor de muncă. Indicele Dow Jones Industrial a crescut cu 2,6%, S&P 500 a câștigat 2%, iar Nasdaq 0,9%.