• Autoritățile egiptene nu vor să lase nava Ever Given să iasă din Canalul Suez
  • „Nava va rămâne aici până la finalizarea investigațiilor și până la plata despăgubirilor”, a declarat șeful Autorității Canalului Suez
  • Președintele EverGreen spune că pagubele vor fi acoperite de firma de asigurări, iar compania nu are nicio răspundere

UPDATE

Autorităţile egiptene au sechestrat nava port-container și vor 900 de milioane de dolari despăgubire pentru costul salvării ei după ce a rămas blocată în Canalul Suez aproape o săptămână. Ei spun că banii vor acoperi pierderile suferite de Autoritatea Canalului Suez, costurile pentru repararea vaporului și alte cheltuieli de mentenanţă, a declarat preşedintele SCA. Ordinul de sechestrare a fost emis de un tribunal din oraşul Ismailia, potrivit site-ului local Ahram Gate.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În timp ce nava Ever Given, care aparține companiei EverGreen, a fost deblocată, autoritățile egiptene nu vor să o lase să iasă din Canalul Suez. Compania ar trebui să plătească pentru „haosul creat”, iar amenda ar putea ajunge până la un miliard de dolari, relatează Business Insider.

„Nava va rămâne aici până la finalizarea investigațiilor și până la plata despăgubirilor. Sperăm la un acord rapid. În momentul în care se angajează să plătească despăgubirile, nava va ieși din canal”, a declarat Osama Rabie, șeful Autorității Canalului Suez.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

El a mai spus că aceste despăgubiri ar putea ajunge până la un miliard de dolari. Această sumă ar acoperi costul utilajelor și materialelor folosite, daunele pe care nava le-a cauzat canalului, plata muncii celor 800 de oameni care au pus umărul la deblocarea Ever Given, dar și costul cauzat de tot haosul iscat de pe urma acestui incident, prin care peste 400 de nave au rămas blocate în canal.

Pe lângă asta, statul egiptean ar fi pierdut taxe în valoare de 95 de milioane de dolari din cauza acestui blocaj. Eric Hsieh, președintele EverGreen, a declarat că acest cost va fi acoperit de firma de asigurări, iar compania pe care o conduce nu are nicio răspundere pentru pagubele create. Mai mult de atât, el a spus că nici măcar nu a fost anunțat oficial de către autoritățile egiptene, ci a aflat din presă.