Starlink, proiectul din cadrul SpaceX, a depăşit pragul de 1.000 de sateliţi, fapt ce reprezintă încă o victorie pentru Elon Musk şi planul său de a furniza internet de mare viteză pe aproape întreg teritoriul planetei, scrie CNN.

SpaceX, fondat în urmă cu 19 ani, a ajuns să deţină o treime din toţi sateliţii care înconjoară Pământul şi numără peste 10.000 de clienţi. Astfel, Starlink nu mai este un proiect „teoretic şi experimental”, conform spuselor companiei.

Prin comparaţie, Verizon – unul dintre cei mai populari furnizori de internet prin fibră optică – are peste şase milioane de abonaţi.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Elon Musk, care a devenit recent cel mai bogat om din lume, a declarat că ia în considerare listarea la bursă a firmei SpaceX odată ce „vom putea prezice cu încredere fluxul de cash”.

Compania a stabilit un nou record în urmă cu două săptămâni, trimiţând 143 de sateliţi în spaţiu cu o singură rachetă. Ultima evaluare a SpaceX s-a situat în dreptul sumei de 60 de miliarde de dolari.

Starlink ar putea lansa o serie de teste şi în România în 2022, potrivit site-ului oficial al proiectului. Preţul unui abonament este de 99 de dolari, aproximativ 400 de lei, în timp ce vitezele de download şi upload ajung la 150 Mbps şi, respectiv, 25 Mbps.

Proiectul a început deja să fie testat în zonele rurale din Marea Britanie, după ce a primit licenţă din partea autorităţii de reglementare Ofcom în luna noiembrie a anului trecut.

În total, Elon Musk intenţionează să lanseze pe orbită 42.000 de sateliţi, mai relatează Ziarul Financiar.