• A fost o altă săptămână bună pentru cofondatorul și CEO-ul Tesla.
  • Acțiunile companiei sale producătoare de mașini electrice au continuat să crească cu aproape 8 procente, de la o săptămână la alta.
  • Elon Musk este al treilea cel mai bogat om din lume.

Acțiunile Tesla au crescut cu aproape 8% între vineri, 11 decembrie și vineri, 18 decembrie – ducând valoarea netă a companiei lui Musk la aproximativ 146,3 miliarde de dolari. El este a treia cea mai bogată persoană din lume, fiind surclasat doar de CEO-ului Amazon, Jeff Bezos și președintelui LVMH Bernard Arnault, potrivit Forbes.

Vineri, ultima zi de tranzacționare înainte ca Tesla să fie adăugată la indicele de referință S&P 500, stocul a crescut cu până la 4% pentru a atinge o nouă maximă istorică, înainte de a încheia cu doar 0,4% mai sus.

Acțiunile Tesla au crescut, până acum în 2020, cu peste 660%, oferind companiei o capitalizare de piață de peste 650 de miliarde de dolari – devenind de departe cea mai valoroasă companie auto din lume. Asta înseamnă că Tesla va deveni cea de-a șaptea cea mai mare companie (prin capitalizare de piață) din S&P 500, în ceea ce va fi cea mai mare reechilibrare a indicelui din istorie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Acțiunile producătorului de vehicule electrice au crescut cu aproape 50% de când S&P Global a anunțat, pe 16 noiembrie că Tesla va fi adăugată la index pe 21 decembrie. Musk deține aproximativ 21% din acțiunile Tesla, plus o participație la compania privată de rachete SpaceX, pe care o conduce.

Musk nu este singurul miliardar care s-a bucurat de câștiguri puternice.

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, cea mai bogată persoană din lume, și-a văzut averea crescând cu 4,5 miliarde de dolari săptămâna aceasta, în timp ce acțiunile Amazon au crescut cu 2,7%, ridicându-și valoarea netă până la 186,7 miliarde de dolari, calculează Forbes.

Între timp, cofondatorul și directorul tehnologic Oracle, Larry Ellison, și-a văzut valoarea netă crescând la 88,5 miliarde de dolari – cu 5,5 miliarde de dolari mai mult decât săptămâna trecută. Acțiunile Oracle s-au dovedit rezistente, în creștere cu 7,3% de vinerea trecută, chiar dacă problemele politice și juridice continuă să întârzie încheierea acordului Oracle pentru achiziționarea operațiunilor SUA ale TikTok.

Un alt mare câștigător săptămâna aceasta este miliardarul chinez Zhong Shanshan, care este acum cea de-a 14-a cea mai bogată persoană din lume, potrivit estimărilor Forbes. El prezidează compania de apă îmbuteliată Nongfu Spring și controlează, de asemenea, farmacia biologică Beijing Wantai, ambele devenind publice în 2020.

Acțiunile din Nongfu Spring au crescut cu aproape 14% în această săptămână, în timp ce Beijing Wantai a crescut cu aproape 4%, sporind valoarea netă a Zhong cu 7,1 miliarde de dolari vineri, 11 decembrie. Averea sa a crescut la 69,9 miliarde de dolari, crescând de la doar 2 miliarde de dolari la începutul acestui an, când Forbes și-a publicat lista celor mai bogați miliardari din lume în aprilie 2020.