• Imitatorii lui Elon Musk au furat cel puțin 2 milioane de dolari de la investitorii în criptomonede în așa-numitele escrocherii de cadouri, potrivit Comisiei Federale de Comerț (FTC).
  • Musk este un mare susținător al monedelor digitale precum bitcoin și dogecoin.
  • Frauda criptografică a atins niveluri record din octombrie și până acum, potrivit FTC.
  • Aproape 7.000 de persoane au raportat investiții false de atunci și au pierdut în total peste 80 de milioane de dolari.

Mai multe persoane care s-au dat drept Elon Musk au furat în ultimele şase luni cel puţin 2 milioane de dolari de la investitori prin înşelătorii cu criptomonede, potrivit Comisiei Federale pentru Comerţ, transmite CNBC.

Potrivit autorităților, escrocii au pozat în celebrităţi sau personalităţi cunoscute în lumea criptomonedelor. Ulterior, aceştia promiteau să ”multiplice” criptomonedele trimise de investitori, în schim și le atribuiau.

Escrocheriile cu criptomonede au crescut începând din octombrie anul trecut, atingând în primul trimestru cel mai ridicat nivel consemnat vreodată, potrivit datelor publicate luni de FTC.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Perioada coincide cu creşterea puternică a preţului bitcoin şi al altor monede digitale populare. Pe 31 martie, bitcoin a fost cotată la peste 59.000 de dolari, un preţ cu 450% mai mare faţă de nivelul de 10.710 atins la închiderea tranzacţiilor din 30 septembrie.