• Ether depăşeşte în premieră pragul de 4.000 de dolari
  • Bitcoin-ul a ajuns la maximul ultimelor trei săptămâni
  • Dogecoin a înregistrat un plus de aproximativ 11.000%

Ether depăşeşte în premieră pragul de 4.000 de dolari şi ajunge la o valoare de piaţă de peste 470 miliarde de dolari. Traderii speră că reţeaua Ethereum va deveni un jucător central al fenomenului DeFi.

Moneda digitală Ether a depăşit luni pragul de 4.000 de dolari, stabilind un nou record pentru a treia sesiune consecutivă, scrie Reuters, citat de Ziarul Financiar.

Bitcoin-ul a ajuns la maximul ultimelor trei săptămâni, în timp ce Dogecoin – creată iniţial pentru a parodia frenezia criptomonedelor – şi-a revenit în urma declinului generat de apariţia lui Elon Musk din cadrul emisiunii Saturday Night Live.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ether, tranzacţionat cu ajutorul blockchain-ului Ethereum, a crescut astăzi cu circa 16% la 4.127 dolari. La ora redactării ştirii (12:50), Bitcoin şi Dogecoin au ajuns la 58.221 dolari şi, respectiv, 54 de cenţi.

Bitcoin-ul s-a dublat, Ether a crescut de aproape cinci ori anul acesta şi Dogecoin a înregistrat un plus de aproximativ 11.000%, pe măsură ce euforia generată de Bitcoin s-a revărsat asupra altor active digitale. În prezent, Ether înregistrează o valoare de piaţă de 476,4 miliarde de dolari.

„Cred că sectorul crypto prezintă un interes instituţional mult mai mare decât ar crede oamenii care nu au urmărit piaţa”, spune Chris Weston, şeful diviziei de cercetare a firmei de brokeraj Pepperstone.

Recent, blockchain-ul Ethereum a fost actualizat, traderii crezând că reţeaua ar putea deveni un jucător central al trendului „DeFi”, sau finanţe descentralizate, prin intermediul căruia platformele digitale reduc din dominanţa exercitată de bănci asupra tranzacţiilor financiare.

În total, suma criptomonedelor Ether aflate în circulaţie este de 477 de miliarde de dolari, faţă de 1.100 miliarde pentru Bitcoin şi 69 de miliarde de dolari pentru Dogecoin. Per total, întreaga piaţă a criptomonedelor valorează circa 2.500 de miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Totuşi, există investitori care nu au încredere în mania monedelor virtuale. Michael Hartnett, strateg de investiţii al Bank of America Securities, spune că raliul Bitcoin reprezintă „mama tuturor bulelor”, în timp ce Stephen Isaacs, preşedintele comitetului de investiţii al companiei de consultanţă financiară Alvine Capital, crede că „nu există fundamente în spatele acestui produs, punct”.