• Fabrica pe care Tesla o construiește în Germania a rămas fără apă fiindcă firma nu a achitat facturile.
  • Gigantul producător de mașini electrice a fost avertizat în mod repetat că nu și-a plătit facturile.
  • La fabrica din Grünheide, Tesla speră să construiască 500.000 de vehicule electrice pe an, cu o forță de muncă de 12.000 de angajați.

Fabrica pe care Tesla o construiește în Germania a rămas fără apă fiindcă firma nu a achitat facturile, informează Deutsche Welle.

O purtătoare de cuvânt a companiei de furnizare a apei, Wasserverband Strausberg-Erkner (WSE), a declarat că Tesla a fost avertizată în mod repetat că a rămas în urmă cu plata facturilor.

„Perioada de preaviz de 14 zile a expirat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a WSE, Sandra Ponesky, pentru Associated Press. „Nu putem trata Tesla diferit față de alți clienți.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Uzina, cu sediul în Grünheide, în apropiere de Berlin, este prima fabrică a companiei din Europa. Producătorul speră să construiască acolo 500.000 de vehicule electrice pe an, cu o forță de muncă de 12.000 de angajați.

Producția ar putea începe din vara anului viitor. Statul Brandenburg, unde se află uzina, încă nu i-a acordat companiei o autorizație de mediu pentru noua uzină. Lucrările de construcție de până acum au avut loc cu autorizații preliminare, pentru etapele individuale de construcție. Localnicii și ecologiștii și-au exprimat îngrijorarea că apa potabilă din jurul fabricii va fi contaminată, iar o rezervație naturală din apropiere va fi puternic afectată.