• Felix Pătrășcanu este CEO-ul Fan Courier, iar în seara aceasta a fost invitatul lui Vlad Craioveanu, la emisiunea „Ochii pe mine!”.
  • CEO-ul FAN Courier a vorbit despre curierat în pandemie și despre provocările întâmpinate.
  • Felix Pătrășcanu: Paradigma business-ului de schimbă. Trebuie să gândești strategic.

Felix Pătrășcanu, CEO-ul FAN Courier spune că a făcut față pandemiei cu foarte mare efort. Pentru că era ceva neprevăzut. Nu am știut niciodată ce ne așteaptă. Nu știam ce înseamnă o pandemie de acest gen.

Totuși, criza cauzată de COVID-19 a crescut veniturile companiei cu 30%, deși prognoza de la începutul anului 2020 arăta o creștere de 15-20%.

Felix Pătrășcanu: „Am trimis curieri la muncă, zilnic, care stăteau acasă cu familia, chiar cu seniori”

CEO-ul FAN Courier a spus că, pentru ei, comportamentul clienților a fost bulversant.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

De asemenea, Felix Pătrășcanu precizează că cea mai mare provocare a fost să trimită curierii la muncă, în fiecare zi, în condițiile în care aceștia aveau acasă familie și seniori. Curierii au fost motivați și au depășit momentul.

Felix Pătrășcanu: „Trebuie să pui lucrurile la punct, procedural, dar și să gândești strategic”

CEO-ul FAN Courier face o paralelă între momentul în care a deschis business-ul și momentul actual, afirmând că este nevoie, într-adevăr, de o procedură, dar este nevoie și să gândești strategic pentru lucrurile sunt în continuă schimbare.

Cand am deschis compania, m-am gândit că o să punem totul la punct, lumea se învață cu procedura. Nu mai e așa. Paradigma business-ului se schimbă. Trebuie să ai procedurile, lucrurile foarte bine puse la punct, dar trebuie să te gândești și strategic, spune Felix Pătrășcanu.

Investiții în tehnologie și respectarea măsurilor de siguranță

Am investit foarte mult în tehnologie. Acum doi ani, 27 de milioane de euro, noua linie de sortare. Sortează peste 30.000 de colete pe oră, dar ne ajută foarte mult, spune CEO-ul FAN Courier.

Pachetele nu sunt dezinfectate înainte de trimitere pentru că este imposibil logistic să faci acest lucru. Însă, CEO-ul FAN Courier ține foarte mult la măsurile de siguranță de bun simț: purtarea măștii și distanțarea fizică.

FAN Courier a angajat 200 de oameni în perioada pandemiei

Am fost nevoiți să închidem o cantină și s-o transformăm în birou. Am angajat 200 de oameni în această perioadă. Oricum eram în criză de forță de muncă. Mă bucur că s-au întors mulți români acasă. Sunt leaderul proiectului Repatriot și încercăm să aducem oamenii acasă, spune Felix Pătrășcanu.

„Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu – LIVE pe www.alephnews.ro

„Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu – LIVE pe www.alephnews.roPublicată de Aleph News pe Marţi, 6 octombrie 2020