• Pandemia a determinat companiile să-și subînchirieze spațiile de birouri
  • Prin subînchirierea spațiilor, companiile își optimizează cheltuielile
  • Suprafața totală pentru subînchiriere a ajuns la 70.000 de metri pătrați

A apărut un fenomen nou pe piața de birouri. Criza sanitară a forțat companiile să subînchirieze spațiile pe care le dețin, pentru a-și optimiza cheltuielile și ca să scape de birourile goale.

Cum au ajuns companiile să-și subînchirieze spațiile de birouri?

Motivul principal este acela că și-au trimis angajații să lucreze acasă. Și ca să nu plătească degeaba chirie, aceste companii aleg să subînchirieze spațiile altor patroni care au un număr mai mic de angajați pe care vor să-i aducă la birou. Aceștia din urmă vor plăti un preț mai avantajos decât dacă ar închiria un spațiu de co-working sau unul cu totul nou. Sunt 350.000 de români care acum lucrează de acasă, potrivit Ziarul Financiar.

Cine sunt cei care își vor subînchiria spațiile de birouri?

Cererea va veni în special de la chiriașii cărora le expiră contractele de închiriere în această perioadă și pe care și le pot securiza pentru viitor prin această metodă de subînchiriere. Acum am ajuns la 70.000 de metri pătrați destinați subînchirierii, cea mai mare suprafață care a existat vreodată pe piața din România, conform calculelor firmei de consultanță imobiliară JLL. Iar în Capitală sunt în total 3 milioane de metri pătrați de birouri pentru care plătim anual 500 de milioane de euro.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT