• Guvernul se gândește să înghețe plata ratelor și în 2021.
  • 330.000 de oameni au ratele amânate în 2020.
  • Cîțu: Mai investim încă 20 de miliarde de lei anul acesta.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a susținut o declarație la finalul ședinței de Guvern unde a expus o serie de măsuri fiscale. Acestea fac parte dintr-un proiect de Ordonanță de Urgentă, care vine în sprijinul populației și companiilor afectate de pandemie.

Florin Cîțu: „Obligațiile acumulate de la începutul stării de urgență până la 25 octombrie. Beneficiarii acestei facilități sunt toți contribuabilii, inclusiv cei care au în derulare o înlesnire de la plată și care nu au obligații restante la data începerii stării de urgență.”

Cîțu mai spune care sunt condițiile pentru eșalonare: „Depunerea unei cereri până la 15 decembrie. La care se poate anexa graficul de eșalonare. Să nu înregistreze obligații bugetare când a început starea de urgență, să nu fie în insolvență. Pentru companiile în insolvență care nu au avut restanțe vom veni cu o reglementare suplimentară. Sa aibă depuse toate declarațiile fiscale. Să nu se fi stabilit în insolvență sau solidară”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Cîțu ar vrea să amâne ratele și în 2021

Florin Cîțu, minsitrul Finanțelor, se gândește să amâne și în 2021 ratele. Nu toate, însă. Cîțu anunță și ținta sa personală de creștere în 2021 – 4% în plus, ca să anuleze căderea de anul acesta.

Mai investim încă 20 de miliarde de lei anul acesta” spune Cîțu.

Guvernul lucrează cu băncile la un scenariu în care amână ratele persoanelor fizice și la început de 2021.

330.000 de români au primit amânarea ratelor la bancă în 9 luni din 2020.
„Vor fi mulți oameni fără muncă din cauza deciziilor Guvernului, de aceea trebuie să ajutăm” spune Cîțu.

Ministrul Finanțelor remizează pe o scădere de minus 4% , poate ceva mai rău, deși oameni din realitatea de pe teren spun că minus 4% e optimism, diferența fiind de 608 miliarde de euro.