• Jaydyn Carr a fost acționar GameStop cu mult înainte de frenezia de cumpărare care a dus la creșterea prețurilor acțiunilor.
  • Acum, investitorul de 10 ani vândut acțiunile, câștigând aproape 3.200 de dolari, relatează CNN.

Mama sa, Nina Carr, a declarat că i-a cumpărat lui Jaydyn 10 acțiuni ale companiei în 2019, pentru că voia să-l învețe despre investiții.

Elevul din clasa a cincea din San Antonio iubește jocurile video, așa că acțiunile au fost o alegere firească.

Mama a cumpărat acțiunile pentru aproximativ 60 de dolari și a tipărit un certificat, pe care l-a înrămat și l-a împachetat. Copilul își dorea un XBox One, dar a spus că îi place cadoul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ocazional, Jaydyn se uita la prețul acțiunilor pentru distracție, dar a spus că mama lui l-a învățat să se gândească la asta ca la o investiție pe termen lung.

Acțiunile GameStop (GME) a ​​crescut cu peste 1.500% pe an. Câștigurile au fost în mare parte determinate de un grup de investitori de pe Reddit, care cumpără acțiuni pentru a afecta investitorii și fondurile speculative care au pariat pe scăderea acțiunilor.

Nina Carr a creat o alertă pe telefon pentru a ține evidența prețului acțiunilor. Miercuri dimineață, dispozitivul ei a început să înnebunească: acțiunile GameStop ajunseseră la 350 dolari și că urcau și coborau dramatic.

A alergat să-și ia fiul, i-a explicat repede ce se întâmplă și l-a întrebat ce vrea să facă.

Cum s-a îmbogățit băiatul de numai 10 ani

„Am vrut să vând, pentru că știam că poate scădea în câteva secunde”, a spus Jaydyn.

Au ajuns să vândă acțiunile pentru aproximativ 320 de dolari pe acțiune, pentru un total de aproape 3.200 de dolari, a spus Carr.

Carr a spus că își învață fiul despre investiții, economii, datorii pe cardul de credit și alte subiecte financiare pe care va trebui să le înțeleagă.

Suntem afro-americani. Nu vedeți astfel de lucruri în comunitatea noastră”, a spus ea. „Am vrut să-i dau un imbold mai mare atunci când vine vorba de învățarea acestor lucruri, pentru că am învățat mai târziu în viață și mi-aș fi dorit să le știu mai devreme”.

Jaydyn a pus 2.000 de dolari în contul său de economii și intenționează să investească 1.000 de dolari.

El a spus că ar dori să cumpere acțiuni la Microsoft și Roblox, o companie populară de jocuri online care se pregătește pentru o ofertă publică.