• Mackenzie Scott vrea să doneze 2.7 miliarde de dolari din averea sa.
  • Fosta soție a lui Jeff Bezos are o avere estimată la 59.5 miliarde de dolari.
  • Mackenzie Scott a lucrat alături de cercetători și de soțul său pentru a alege cele 286 de organizații către care să doneze banii.

Mackenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, vrea să doneze aproape 3 miliarde de dolari către 286 de organizații care au în vizor problemele inegalității rasiale, artelor și educației, relatează BBC.

Mackenzie Scott, cea mai bogată femeie din lume, a scris într-o postare pe blog că vrea să ofere banii „celor care au fost slab finanțați”. Suma exactă pe care vrea s-o doneze este de 2.7 miliarde de dolari.

Cea mai parte din averea lui Mackenzie Scott provine din divorțul din 2019: aceasta a obținut 4% din acțiunile Amazon, având în vedere că l-a ajutat pe Bezos să ridice afacerea în 1994.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Deși Mackenzie Scott donează frecvent, averea sa nu a avut de suferit de-a lungul timpului, situându-se în jurul sumei de 59.5 miliarde de dolari.

Mackenzie Scott a explicat în cea mai recentă postare de pe blog că își dorește foarte mult să doneze din averea pe care o deține. În acest sens, a lucrat alături de o echipă de cercetători și alături de noul său soț, Dan Jewett, pentru a alege care sunt direcțiile în care se îndreaptă banii donați.