• În perioada pandemiei mulți angajați au ales calea freelancing-ului
  • Cei care doreau să devină au fost grăbiți de pandemie în această direcție
  • Pe eJobs sunt în prezent 300 de poziții deschise pentru liberii profesioniști

Pe timp de pandemie tot mai mulți s-au îndreptat spre freelancing. Alexandru Damian Mihăilă spune că s-a apucat de freelancing în domeniul de digital marketing.

Alexandru Damian Mihăilă, freelancer: „Pandemia a făcut cumva să ma mute puțin, adică să îmi schimb focusul, să ma duc pe zone pe care m-am specializat și anume digital marketing. M-am specializat pe partea asta ce ține de strategie, ce ține de social media și pe partea de content. Dacă ești bun, dacă ești profesionist și dacă ai un portofoliu de clienți poți să trăiești din asta lejer.”

Marian Paraleu este un freelancer care nu a avut viață ușoară în pandemie.
În 5 luni din anul 2020 a numărat clienții pe degete. Însă are un țel bine stabilit.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Marian Paraleu freelancer: „Intenția mea ar fi să trec de la statutul de freelancer la agenție sau mai am o variantă pe care vreau să o dezvolt. Să creez o echipă de specialiști freelanceri. Ca freelancer trebuie să muncești tot timpul, să îți aduci clienți noi, să investești în imaginea ta ca specialist pentru a îți crea un portofoliu de clienți care să îți asigure în viitor un venit constant.”

Specialistul de resurse umane Raluca Pârvu spune că există un număr constant de freelanceri, dar și de domenii de activitate.

Raluca Pârvu, specialist resurse umane: „Activitățile din zona de marketing, din zona de comunicare, anumite activități din zona de inginerie, de exemplu în construcții pot să fie, probabil și pe partea de media, undeva e și o tradiție a activității acesteia, sunt poate și unele activități financiare, spre exemplu cele din zona de contabilitate, sunt pretabile pentru o meserie de tip freelance.”

În prezent, pe cel mai mare site de recrutare, eJobs sunt 300 locuri disponibile și în jur de o mie de joburi remote care se adresează către freelanceri.