• Pe 3 mai, Bill și Melinda Gates au anunțat că divorțează
  • Fundația Bill și Melinda Gates ar fi vândut toate acțiunile Apple și Twitter pe care le deținea, la doar câteva săptămâni înainte de anunțul oficial
  • Până pe 3 mai, Bill Gates îi transferase deja aproximativ 4 miliarde de dolari Melindei

Pe 3 mai, Bill și Melinda Gates au anunțat că divorțează. Vestea a surprins întreaga lume. După 27 de ani de căsnicie, trei copii și o avere imensă, cuplul divorțează. Această întâmplare poate fi un bun argumentare pentru afirmația „banii nu aduc fericirea”.

Totuși, a ieșit la iveală faptul că cei doi se pregăteau dinainte pentru acest pas. Fundația Bill și Melinda Gates ar fi vândut toate acțiunile Apple și Twitter pe care le deținea, la doar câteva săptămâni înainte de anunțul oficial, informează Business Insider.

Astfel, pe 30 martie, Fundația nu mai deținea nicio acțiune din cele menționate anterior, cu aproximativ o lună înainte de mesajul postat de Melinda Gates pe Twitter, prin care a mărturisit divorțul. De atunci și până pe 3 mai, Bill îi transferase deja Melindei aproximativ 4 miliarde de dolari în acțiuni, o sumă „infimă” comparată cu averea lui totală, de peste 146 de miliarde.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Cuplul nu ar avea semnat un act prenupțial, ci un contract de separare, care definește întocmai cum se vor împărți bunurile în cazul unui eventual divorț. Cel mai probabil, cei doi stabiliseră cu mai mult timp înainte faptul că viața lor de cuplu a ajuns la final, iar Bill Gates a început să îi transfere din averea sa Melindei înainte de anunțul oficial.