• George Rotariu, CEO & co-fondator Bitcoin România: „Nu le recomand oamenilor să investească mai mult decât își permit să piardă”
  • Geo Rotariu, despre Bitcoin versus Elrond: „Eu le văd pe ambele în viitor, adică nu sunt într-o competiție”
  • Geo Rotariu: „Ceea ce mi se pare mie că-i lipsește Elrondului este o infrastructură la nivel global, nu poate să se compare cu Bitcoinul pe care îl poți cumpăra și vinde oriunde oriunde”
  • Geo Rotariu: „Viitorul sună bine din punct de vedere financiar. Acum, să vedem, cum o să ne descurcăm economic după această pandemie”

Geo Rotariu, CEO & co-fondator Bitcoin România – invitat în emisiunea ,,Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu – este omul cu Bitcoinul și cu strategiile. Cum ar spune unii, Bitconul e ca primăvara, așa că îl provocăm pe George Rotariu la previziuni pentru 2021!

Care este moneda viitorului? Cât de mult contează faptul că Bitcoinul a început să atragă foarte mult atenția fondurilor de investiții? Ce crede invitatul lui Vlad Craioveanu despre noroc, reușită și implicare în afaceri, ținând cont de realitățile economice și sociale pe care le trăim?

George Rotariu argumentează de ce consideră că investiția în Bitcoin este o investiție bună pe termen lung.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

,,În primul rând, istoria Bitcoinului spune asta. Încă din 2009, de când a apărut, în orice moment ai fi investit, peste trei ani de zile ai fi fost pe plus. De la trei x la 20 x sau poate chiar 50 x, deci de 50 de ori suma pe care ai investit-o sau de trei ori suma pe care ai investit-o, ca să și explicăm puțin termenii ăștia mai tehnici. Apoi, faptul că este o monedă extrem de rară care din punctul meu de vedere va fi foarte greu de achiziționat în următorii ani.”

George Rotariu, despre Bitcoin versus Elrond: „Le văd pe ambele în viitor, adică nu sunt într-o competiție”

Invitatul lui Vlad Craioveanu vorbește și despre noua monedă Elrond pe care mulți o văd în competiție cu Bitcoinul. George Rotariu lămurește însă acest aspect. Recunoaște avântul monedei Elrond, însă spune franc și ce crede el că-i lipsește acestei monede.

,,Conform spuselor dezvoltatorilor, Elrond-ul este un fel de itirium ca tehnologie, doar că mai performant. Are o viteză mai bună, costuri de tranzacție mai mici și, într-adevăr, această posibilitate de a face foarte multe tranzacții în același timp, 10.000 de tranzacții pe secundă. Bitcoin-ul este total diferit. Nu are nicio legătură, nu poți construi alte proiecte pe Bitcoin, deci eu le văd pe ambele în viitor, adică nu sunt într-o competiție.”

George Rotariu: ,,Elrondul va crește pentru că este o tehnologie bună, dar care trebuie să demonstreze”

„Deocamdată, crește în valoare, ca unitate. Dar, pe termen lung trebuie să-și demonstreze și utilitatea. Cumva, ceea ce mi se pare mie că-i lipsește Elrondului este o infrastructură la nivel global, nu poate să se compare cu Bitcoinul pe care îl poți cumpăra și vinde oriunde oriunde.”

George Rotariu: „Cred că cea mai safe investiție pe termen lung este Bitcoin-ul!”

George Rotariu nu ne împărtășește toate secretele sale de investitor, însă spune când ar fi momentul oportun să investești, în cazul în care îți dorești să faci asta. Cât despre fluctuațiile existente în cazul Bitcoinului, va trebui să te obișnuiești cu ele!

„Niciodată nu le recomand oamenilor să investească mai mult decât își permit să piardă pentru că, pe termen scurt, orice se poate întâmpla, chiar și cu Bitcoin-ul, dar pot exista fluctuații, scăderi, dar, dacă se uită la banii ăștia investiți ca la o investiție pe termen lung, cu siguranță își vor scoate cel puțin banii pe care i-au investit într-o perioadă de doi-trei ani de la investiție.”

George Rotariu: „Vedem cum o să ne descurcăm economic după această pandemie!”

Pentru George Rotariu și business-ul lui, viitorul nu sună deloc rău. Cât despre economia României, invitatul lui Vlad Craioveanu speră să-și reintre pe făgașul normal și să recuperăm din mers pierderile cauzate de pandemie. Un lucru este clar: „sunt foarte mulți bani acum pe piață”, conchide co-fondatorul Bitcoin România!

„Viitorul sună bine din punct de vedere financiar, acum să vedem cum o să ne descurcăm economic după această pandemie, pentru că sunt mulți oameni care nu au fost la fel de norocoși ca noi, din alte domenii. Sper că economia își va reveni. Cred că sunt foarte mulți bani acum pe piață, cred că și chestia asta a dus la creșterea Bitcoinului, dar valoarea banilor nu mai este aceeași”, precizează Geo Rotariu.