• În urma ședinței de Guvern de vineri seara, 14 mai 2021, Florin Cîțu a comunicat principalele măsuri de relaxare care intră în vigoare de la 15 mai 2021.
  • Florin Cîțu: „Se elimină obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise neaglomerate. Masca se poartă în continuare în spații publice precum piețe, stații pentru transportul în comun, spații comerciale, în mijloacele de transportul și în birouri”.
  • Florin Cîțu: „Se elimină restricțiile la circulația pe timpul nopții”.
  • Florin Cîțu: „Revenirea la normalitate se face mai devreme”.
  • Ninel Dănilă, proprietar de localuri în București și Vama Veche: „Eu nu mai știu să mă bucur. Bucurie va fi doar atunci când vom ști cu adevărat că am scăpat de această pandemie”.

Marea relaxare s-a decis vineri. Guvernul a stabilit detaliile în ședința de Guvern de la 20:30. La finalul ședinței de Guvern, premierul Florin Cîțu a clarificat, în conferința de presă, principalele relaxări care intră în vigoare de la 15 mai.

Cîțu a venit, însă, cu un avertisment și o lămurire privind programul localurilor.

„Dacă vaccinarea nu merge în direcția corectă putem să tragem frâna de mână. Adică să venim mai încet cu aceste măsuri. Am încredere că este o motivație”, a spus Florin Cîțu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Florin Cîțu a precizat în conferința de presă că restaurantele nu rămân deschise pe toată perioada nopții, ci există un program strict: „Se stabilește programul restaurantelor, barurilor, cafenelelor, în intervalul orar 05:00 – 24:00”.

Vaccinarea merge mai departe, iar în curând vor putea fi imunizați și copiii care n-au împlinit 16 ani.

Aprobarea de la Agenția Europeană a Medicamentului ar trebui să vină luna viitoare, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Ninel Dănilă: „Bucurie va fi doar atunci când vom ști cu adevărat că am scăpat de această pandemie”

„Era frumos să se întâmple asta în luna aprilie. Atunci am avut niște pierderi foarte mari. Problema este că nu mai înțelege nimeni nimic. Eu nu mai știu să mă bucur. Bucurie va fi doar atunci când vom ști cu adevărat că am scăpat de această pandemie.

Faptul că am mers la Biblioteca Națională și am asigurat cafea sau o felie de pizza pentru personalul medical și pentru cei care stăteau la coadă acolo a fost o acțiune de bun simț. Nu le pot impune angajaților să se vaccineze. Avem o politică neutră”, a spus Ninel Dănilă, proprietar de localuri în București și Vama Veche.