Activitatea operatorilor economici care nu respectă măsurile anti-Covid va fi suspendată pe perioadă determinată, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu.

În hotărârea de miercuri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a apărut un aspect nou, a spus prim-ministrul.

Este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activităţii pe o perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de combatere a răspândirii Covid-19”, a afirmat Florin Cîţu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Acesta a adăugat că au fost multe discuţii în momentul în care autorităţile au relaxat condiţiile pentru anumiţi operatori economici: „Din păcate, chiar dacă unele restricţii au rămas în vigoare, vedem foarte mulţi operatori economici care nu respectă aceste restricţii. Această propunere vine exact după acestei observaţii, pentru un act normativ care să reglementeze această situaţie cu suspendarea activităţii pe perioadă determinată”.

Întrebat dacă este vorba despre restaurantele şi cluburile care au continuat să funcţioneze, premierul a răspuns: „Bineînţeles, despre acest lucru este vorba. Am văzut că acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect pentru că nu sunt respectate regulile. Trebuie să schimbăm puţin regulile jocului şi trebuie să venim cu această modificare”.

Întrebat dacă vor creşte şi amenzile, premierul Florin Cîţu a spus că amenzile nu vor fi majorate, pentru că „nu au niciun efect”.