• Brașov, Sibiu și Timiș sunt județele în care s-a construit cel mai mult.
  • Creșterea e de 5 ori mai mare față de anul trecut.
  • Creșterile ne arată gradul de dezvoltare rezidenţială.

Brașov, Sibiu și Timiș. Acestea sunt județele unde s-au livrat cele mai multe case și apartamente. Creșterea e de 5 ori mai mare față de anul trecut.

Cum a evoluat piața imobiliară în această perioadă?

Numărul de locuinţe livrate anual în fiecare judeţ al ţării ne arată creşterile spectaculoase din unele judeţe ale României. Vorbim aici despre Braşov cu un +139% de locuințe construite și livrate în 2020 faţă de 2010, Sibiu cu peste 100%. Cea mai mare creștere este în județul Timiș cu + 223%. Pe de altă parte extistă și județe unde am înregistrat scăderi, precum Vrancea cu minus 50%, Suceava cu minus 52% Neamţ minus 51%. Aceste scăderi de peste 50 de procente ne arată de fapt o tendință de depopulare a Moldovei. Știm că mulți au emigrat în alte zone ale țării sau în alte state.

Pe de o parte vorbim de creșteri de +200%, iar de cealaltă parte vorbim de scăderi masive

Creșterile ne arată gradul de dezvoltare rezidenţială, economică şi socială, cât şi apetitul oamenilor de a devenenii propietari. Astfel, acolo unde se face business şi unde investitorii sunt interesaţi să construiască, românii vor să trăiască, să-şi găsească locuri de muncă şi să întemeieze familii, scrie Ziarul Financiar. În 16 județe au fost înregistrare creșteri, în restul până la 41 fiind scăderi. Capitala rămâne zona de bază a țării. Vorbim despre creșteri ale nivelului de case livrate, fiind chiar 5 ori mai mare în 2020 decât în 2010.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ