• Anda Pop și-a transformat pasiunea pentru corșetat într-o afacere
  • Anda creează la Cluj jucării personalizate și haine pentru copii
  • O jucărie croșetată manual costă între 100 și 150 de lei

Pasiunea ta poate oricând să se transforme într-o afacere. Anda Pop a învățat asta la 42 de ani, după ce mulți ani a croșetat doar ca să se relaxeze.

Nu și-a abandonat job-ul unde evaluează proiecte europene, dar a găsit timp să își dezvolte și propria afacere la Cluj. Din dragoste pentru lucrul de mână, creează de doi ani jucării personalizate și haine pentru copii.

„În iarnă mai mult lucrez hăinuțe pentru copii, seturi de căciuli, fulare care arată ceva de genul și sunt foarte apreciate. Un astfel de set poate să coste de la 100, 110 lei la 150, 160. Mai nou am început să fac dintr-un material foarte moale iepurași, costă 150 de lei”, spune Anda.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Fiecare produs este lucrat cu multă migală și durează chiar și 24 de ore până să fie gata. Iar apoi este pus la vânzare pe Facebook.

„În medie cheltuielile pe care le am cu firele de ață și instrumentele, sunt în jur de 500-600 de lei pe an. În medie, câștig cam 300 de lei, 400 de lei pe lună, cam pe acolo”, mai spune Anda Pop.

Andreea le-a cumpărat copiilor ei trei pisici croșetate care au ajuns să fie prietenii lor, nu doar simple jucării.

„Prima dată când l-am văzut pe Gălbenuș m-am îndrăgostit de el. Când a ajuns acasă a devenit foarte rapid preferatul copiilor, băiețelul meu e îndrăgostit de Gălbenuș, în consecință mai avem doi frați.”, a spus Andreea Honceriu, clientă.