• Antreprenor: Vaccinul acesta este o speranță într-adevăr, dar eu cred că anul acesta nu va fi cu mult diferit față de anul trecut
  • Președintele Federației Hoteliere FIHR: Avem o scădere de 70% a cifrei de afaceri
  • Președintele Federației Hoteliere FIHR: În hotelurile și restaurantele din România în decembrie 2019 erau undeva la 219.000 de angajați. Cam 40% am pierdut din ei în decembrie 2020

În timp ce unii antreprenori din HORECA își pun toate speranțele în vaccin, cei din industria hotelieră par să se resemneze cu pierderile.

Nici anul acesta nu pare promițător pentru ei. Întoarcerea la normalitate este doar o dorință.

La Cluj nu se pune problema ca restricțiile să se ridice curând. Gabriel Mărcuș este directorul unui hotel de cinci stele și spune că efectele vaccinului se vor simți abia în 2022.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Vaccinul acesta este o speranță într-adevăr, dar eu cred că anul acesta nu va fi cu mult diferit față de anul trecut. Procentual diferențele vor fi sesemnificative. Lucruri bune se vor întâmpla abia de anul viitor. Într-adevăr ne-a afectat foarte mult, este un pas mare înapoi. Sunt doi ani de zile în care nu doar că nu ai profit, nici cheltuielile nu ți le acoperi”, a spus Gabriel Mărcuș, directorul hotelului Platinia, pentru Aleph News.

Călin Ile, președintele Federației Hoteliere, știe că pierderile sunt prea mari, iar faptul că în București se redeschid restaurantele, vine ca o gură de oxigen, dar nu ca una care va schimba cu mult situația.

Restaurantele din hoteluri erau deschise și până acum pentru clienții cazați. Acum se vor deschide și pentru clienții din exterior în limita capacității de 30%. E un lucru pe care noi l-am așteptat să dea puțin oxigen industriei noastre. Avem o scădere de 70% a cifrei de afaceri, extrem de mult. În hotelurile și restaurantele din România în decembrie 2019 erau undeva la 219.000 de angajați. Cam 40% am pierdut din ei în decembrie 2020”, a explicat, la Aleph News, Călin Ile, președinte Federația Hotelieră FIHR.