• HSBC va reduce dimensiunea băncii de investiţii şi va restructurând activităţile din SUA şi din Europa
  • Banca se confruntă cu încetinirea creşterii pe pieţele majore, epidemia de coronavirus şi Brexit
  • În Statele Unite, HSBC va închide aproximativ o treime din cele 224 de sucursale

Holdingul bancar HSBC a declarat, marţi, că va elimina active în valoare de 100 miliarde de dolari, reducând dimensiunea băncii de investiţii şi restructurând activităţile din SUA şi din Europa, ceea ce va însemna eliminarea a 35.000 de locuri de muncă în trei ani, anunţă Reuters.

Banca se confruntă cu încetinirea creşterii pe pieţele sale majore, epidemia de coronavirus, retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, precum şi reducerea dobânzile bancare de către băncile centrale.

„Programul va face ca numărul de angajaţi să scadă de la 235.000 la mai aproape de 200.000 în următorii trei ani”, a declarat Noel Quinn, directorul executiv interimar.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

HSBC este cea mai mare bancă din Europa după active, care realizează cea mai mare parte a veniturilor sale în Asia. Profitul înainte de impozitare a scăzut cu o treime, până la 13,35 miliarde de dolari în 2019, cu mult sub estimarea de 20,03 miliarde de dolari.

În Statele Unite, HSBC va închide aproximativ o treime din cele 224 de sucursale şi va viza doar clienţii internaţionali şi mai bogaţi.

Epidemia de coronavirus ameninţă aprovizionarea cu medicamente la nivel mondial 

Camera de Comerţ a UE avertizează asupra întârzierilor în furnizarea de medicamente din China Şi industria auto se confruntă cu dificultăţi Epidemia de coronavirus a convins companiile de nevoia de a-şi diversifica sursele de aprovizionare Farmaciile din lume se pot confrunta cu un deficit de antibiotice şi alte medicamente, dacă problemele de furnizare din focarul […]

Read more

Sursă foto: Profimedia