• Hyundai Motor Co, din Coreea de Sud, a declarat vineri, că au avut loc niște prime discuții cu Apple.
  • Subiectul ar fi o mașină electrică și conectarea bateriei.
  • Apple a refuzat să comenteze.

Hyundai Motor Co, din Coreea de Sud a declarat vineri, că au avut loc niște prime discuții, nespecificate, cu Apple, după ce un post de radiodifuziune local a afirmat că cele două companii discută despre o mașină electrică și conectarea bateriei, determinând o creștere a acțiunilor Hyundai cu 24%, relatează Reuters.

„Apple și Hyundai sunt în discuții, dar sunt într-un stadiu incipient și nu s-a decis nimic”, a spus Hyundai într-o declarație fără a spune despre ce au fost discuțiile.

Apple a refuzat să comenteze informațiile apărute în presă.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Într-un dosar de reglementare emis ulterior, producătorul auto a declarat că „primește cereri de cooperare pentru dezvoltarea comună a vehiculelor electrice autonome de la diverse companii”, fără a identifica niciuna dintre acestea.

Acțiunile Hyundai au crescut în urma unui raport

Comentariile au apărut după ce acțiunile Hyundai au crescut în urma unui raport al Korea Economic Daily TV, conform căruia gigantul tehnologic american și Hyundai erau în negocieri și se așteaptă să dezvolte baterii în fabricile americane operate fie de Hyundai, fie de filiala sa Kia Motors Corp.

Hyundai și Apple lucrează deja împreună la CarPlay, software-ul Apple pentru conectarea iPhone-urilor la vehicule de la o varietate de producători auto.

În decembrie, Reuters a raportat că Apple avansează cu tehnologia automobilelor cu conducere automată și își propune să producă încă din 2024 un vehicul de pasageri care ar putea include propria sa tehnologie de acumulator.

„Externalizarea producției de mașini către Hyundai are sens, deoarece (firma coreeană) este cunoscută pentru calitate”, a spus Jeong Yun-woo, fost designer la Hyundai.

„Dar, nu sunt sigur dacă este o strategie bună pentru producătorii de automobile să fie ca Foxconn de la Apple, deoarece producătorii de autovehicule riscă să piardă controlul în fața firmelor de tehnologie”, a adăugat el, referindu-se la contractul de furnizare al producătorului de contracte din Taiwan cu producătorul de iPhone .

Care ar fi beneficiile unui parteneriat între Hyundai și Apple

Analiștii au spus că un parteneriat Hyundai-Apple ar ajuta Apple să reducă costurile de dezvoltare și fabricare a vehiculelor, deoarece ar putea utiliza platforma și facilitățile mașinilor electrice Hyundai.

„Apple ar putea vedea Hyundai ca un partener ideal, deoarece atunci când vine vorba de producătorii de automobile americani vechi, toți au o uniune puternică, pe care Apple ar dori să o evite”, a declarat Kevin Yoo, analist la eBEST Investment & Securities.

„Mai mult, costul forței de muncă este mult mai mare decât cel al Hyundai, care joacă adesea un rol important atunci când vine vorba de producția de mașini”.

Acțiunile Hyundai Motor au crescut cu până la 23,8%, atingând un maxim de peste șapte ani, de 255.000 câștig, în timp ce producătorul de piese auto Hyundai Mobis Co Ltd a crescut cu aproape 30%. Acțiunile Kia au crescut cu aproximativ 14%.