• Inka Group a achiziţionat terenuri forestiere în sud-estul statului american Georgia.
  • Grupul de investiții a făcut această mișcare pentru a proteja acest ecosismtem de dezvoltatori.
  • Ingka Group deţine şi oprează magazine ale gigantului suedez IKEA în Statele Unite.
  • În România, grupul suedez IKEA este cel mai mare proprietar local de păduri.

Grupul de investiții Ingka Group, care deţine şi oprează magazine ale gigantului suedez IKEA în Statele Unite, a achiziţionat 4.386 de hectare de pământ lângă bazinul râului Altamaha, pentru a proteja acest ecosismtem de dezvoltatori, anunţa compania la 14 ianuarie, potrivit CNN.

Credem cu advărat că este posibil un management responsabil al pădurii, şi avem o mare parte de responsabilitate faţă de pâmântul pe care-l deţinem – şi prin extindere, faţă de planetă – de a reface pădurile şi de a planta mai mult decât recoltăm. Conservarea naturii este importantă în toate proprietăţile noastre. În această investiţie în Georgia este important în primul rând ca terenul să nu fie fărâmiţat în parcele mici şi să rămână pentru totdeauna un teren forestier”, a declarat, pentru CNN, directorul Ingka Investments Krister Mattsson.

Sute de specii de animale și de plante sălbatice

350 de specii de animale și de plante sălbatice trăiesc pe terenul achiziționat de companie, inclusiv pinul mlaştinii şi ţestoasa georgiană, în prezent protejate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Pădurile de pin de mlaştină acopereau peste 36.421.707 de hectare din sudul Virginiei în Florida şi în vestul Texasului, înainte de migrația europeană în America de Nord. Acum, mai puțin de 4% din această pădure a mai rămas, după ce defrișările s-au făcut în lanț pentru a face loc dezvoltării și agriculturii sau a exploatării forestiere, anunță US Fish and Wildlife Service.

Chiar dacă a fost achziționat, publicul va continua să aibă acces la cea mai mare parte a terenului în scopuri recreative.