IMM Leasing. Cum poți să iei ca antreprenor echipamente în leasing cu dobânda subvenţionată

  • Firmele mici şi mijlocii îşi pot cumpăra echipamente şi utilaje în leasing, cu finanţări garantate de stat
  • Programul guvernamental IMM Leasing a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial
  • Valoarea finanţărilor din program este de maximum 5 milioane de lei

Dacă eşti antreprenor şi vrei să-ţi cumperi echipamente sau utilaje noi sau second-hand, trebuie să ştii că există un program guvernamental prin care statul îţi garantează achiziţia acestora, în leasing.

Programul IMM Leasing a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial şi oferă antreprenorilor garanţii pentru credite cu o valoare maximă de 5 milioane de lei. Garanţia acordată de stat este de 80% pentru achiziţia de echipamente IT şi de 60% pentru utilaje sau vehicule de transport de marfă sau persoane.

Dumitru Nancu, directorul FNCGIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii), instituţie care gestionează IMM Leasing, spune că porgramul sprijină firmele româneşti.

„Pentru echipamente, 5 milioane, pe o perioadă de 5 ani de zile. Dobânda este subvenţionată în proporţie de 50% de către Guvernul României, cu avans 0%, ceea ce e unic. Nu cred că mai există leasing cu avans 0%”, a declarat acesta. 

„Vă dau un exemplu pe IMM Leasing. Ştiţi că firmele româneşti, ca să participe la o licitaţie pentru drumuri, pentru poduri, aveau nevoie de utilaje? De unde să le ia? Ei, prin acest program vine guvenrul si spune: încurajăm să îţi iei echipamente şi second hand, cu 50%, ca să poţi să participi la licitaţie. Pentru aceste firme am făcut acest program”, a mai spus Dumitru Nancu.