• Statul a promis granturi pentru industria Horeca
  • Antreprenorii nu au primit încă nimic și trăiesc din împrumuturi

Statul a promis granturi pentru industria Horeca, afectată de măsurile luate de guvernanți pe fondul epidemiei. Dar antreprenorii nu au primit încă nimic și trăiesc din împrumuturi.

În centrul istoric al Brașovului, în ultimele zile patru localuri au fost închise. La munte este frig și indiferent de investiția pe care au făcut-o antreprenorii pentru a avea terasele încălzite, oamenii nu au mai mers în număr mare, așa că au fost nevoiți să strângă scaunele și mesele și să pună lacătul pe ușă.

La cafeneaua Tipografia veneau sportivi, bicicliști din Brașov, se întâlneau cu cei din București și puneau la cale planuri. Proprietarul a fost nevoit să închidă localul, pentru că nu mai avea nici măcar comenzi online.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Situația se complică și mai mult, pentru că, deși are încasări 0, el trebuie să îi plătească pe cei opt angajați ai săi pentru a primi granturile de la stat. Astfel, a fost nevoit să se împrumute.

Valentin, proprietarul cafenelei Tipografia: „Savurează și produse faine din ingredient locale, dar, în mare parte, este despre oameni, despre comunitate. Ca atare am încercat o tentativă de a intra pe platformele de livrare. O bere și un ceai poți să cumperi din magazine. Oamenii clar vor să vine la cafenea și să socializeze, dar nu sub o formă de distanțare. Temperaturile sunt spre 0 și oricât ai fi de doritor să ieși în oraș, totuși, îngheți.

Nu avem voie să îi trecem în șomaj, am solicitat o derogare pentru că însăși activitatea s-a întrerupt, deci avem nevoie de ajutor. Trebuie să menținem angajații timp de 6 luni, dar banii nu știm când vin. Se bat cap în cap lucruruile aici. Ne-am împrumutat din nou, dar nu știu cât mai reușim lucrul ăsta. Suntem pe un loc eligibil, dar informarea e opaca din partea celor care se ocupă. Vin joi la doi, peste un an, îți faci o previziune, nu există așa ceva din păcate.“