• În 2021 au fost 1.900.000 de aplicări pentru joburi, conform BestJobs
  • Față de aceeași perioadă a anului 2020 se observă o creștere de 24%
  • Peste 700.000 de aplicări au fost înregistrate în luna martie pe BestJobs

De la începutul anului și până acum, aproape 2 milioane de oameni au aplicat pentru un job. Cu 24% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit BestJobs.

Expertul în HR Daniela Pandrea spune că piața muncii e într-o continuă schimbare. Și singura modalitate de supraviețuire este adaptarea.

„Noi deja folosim anumite capabilități, oameni, pe care îi folosim doar pentru anumite task-uri foarte precise. Avem project managerul, este o persoană independentă care lucrează pentru noi doar pentru acest proiect. Deci face project management doar pentru proiectul ăsta. Deja proiectul s-a terminat, se va muta la altă firmă, la alt proiect”, spune Daniela Pandrea.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Andreea face doctoratul la Facultatea de Istorie și și-a căutat un loc de muncă pe platformele online: „Am aplicat la foarte multe platforme. Cea mai bună cale de a aplica la un job: îți faci CV-ul și îl trimiți. Eu am aplicat la peste 30 de joburi în ultimul timp”.

Peste 700.000 de aplicări au fost înregistrate în luna martie pe platformă BestJobs, iar cele mai căutate locuri de muncă sunt în domeniul financiar, inginerie, transporturi și IT.