• O acțiune Tesla a pierdut un sfert din valoarea de acum o lună

Răsfăţul financiar al anului 2020, Elon Musk, își face calculele la început de an. Nu mai stă la fel de bine. Firma lui Musk, Tesla, a pierdut 8.5% duminică la bursă și a mai scăzut și luni. Față de acum o lună, valoarea acțiunilor Tesla e cu un sfert mai mică. Musk mai are o durere de cap.

A mizat pe Bitcoin. I-a mers bine la început, dar un Bitcoin a cobora până la 47.000 de dolari, de la 58.000 cât era cu o zi și jumătate înainte.

O întrebare e cât de mult au influențat mesajele codate ale lui Musk de pe Twitter. „Excession”, „Hypernominalization”, sunt două astfel de mesaje.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Evident, lumea mașinilor electrice nu e doar a lui. Lucid Motors a fuzionat cu Churchill Capital IV Corp, iar compania care a rezultat a ajuns la o valoare de 24 de miliarde de dolari. Musk e admirat pentru că e mereu în căutarea unor soluții prin care să evite poluarea. Nu are yacht, și-a vândut casele și companiile lui se bazează pe energia verde.

Există și un clasament al celor mai mari poluatori dintre bogații lumii. După amprenta de carbon, lider e rusul Roman Abramovici, patron la Chelsea. Cei mai bogați oameni ai lumii, Musk și Bezos, sunt jos în top. Mai mult poluează Bill Gates. Topul făcut de „The Conversation” vă fi dat peste cap dacă în el s-ar include și bogații din China.